eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Gyújtogatott és lopott Baján

Tavaly májusban Baján szándékosan felgyújtottak három, a Tóth Kálmán téren parkoló személyautót, illetve városszerte további öt gépjárművet akart felgyújtani.

A nyomozás során a rendőrök beazonosították, és 10 órával később a vasútállomáson elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, akkor még 17 éves helyi fiút, aki a kihallgatáson beismerő vallomást tett. Őt a rendőrök őrizetbe vették – írja a Police.hu.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a gyanúsított még február 24-én éjjel betört egy bajai üzletbe is, ahonnan kabátot, mobiltelefont és készpénzt tulajdonított el. Márciusban egy személygépkocsi külső tükrét, ablaktörlő lapátját és ajtónyitó kilincsét rongálta meg, majd a járműbe ismeretlen módon bejutva további rongálást és kutatást végzett, de nem vitt el semmit. Még aznap egy másik autó visszapillantó tükreit és egy kilincsét is letörte.

A jelenleg is letartóztatásban lévő fiatallal szemben rongálás bűntett, lopás vétség és lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Bajai Rendőrkapitányság. A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a rendőrök az iratokat átadták az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×