eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A 2018. szeptember 7-ére virradóra elhunyt borászra emlékeznek Badacsonyban, a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumnál szeptember 9-én. A borász azután vesztette életét, hogy két társaság tagjai dulakodtak egymással. Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.
Nyitókép: MTI / Mónus Márton

Újabb részletek a badacsonyi borászhalál ügyében

Tagadja a volt biztonsági őr, hogy ő bántalmazta volna az áldozatot.

Már hazafelé indult Badacsonyból az a 37 éves borász, akit egy vita hevében halálra vertek egy parkolóban. A Borsnak az áldozat édesanyja azt mondta, hogy fia egy külföldről hazatérő barátjával volt a szüreti mulatságon, már épp hazafelé indultak, amikor egy egyszerű közlekedési helyzet miatt összevitatkoztak egy másik társasággal. Két, ittas férfi nekiesett a borásznak és barátjának, ütötték őket, ahol érték, egészen addig, míg a fiatal borász eszméletlenül a földre zuhant. A verést azonban ekkor sem hagyták abba, tovább rúgták a földön fekvő férfit.

A két támadót már aznap őrizetbe vették, hétfő délután pedig előzetes letartóztatásba helyezték. Egyikük, S. Norbert védője közölte, a férfi tagadja a bűncselekményt, abban a formában, ahogy a gyanúsításban szerepel, tagadja a vádakat, állítja, hogy ő nem bántalmazta az áldozatot. A gyanúsított büntetlen előéletű, korábban biztonsági őrként dolgozott.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×