eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Eva Rezesová börtönbüntetésének kétharmadát letöltve, hat év után elhagyja a Nagy Ignác utcai fővárosi büntetés-végrehajtási intézetet 2018. augusztus 28-án. A szlovák nő 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán X5-ös BMW-jével ittasan, mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba, amelyben emiatt négyen életüket vesztették.
Nyitókép: MTILakatos Péter

Rezesová máris autót vezethet

A járművezetéstől csak Magyarországon tiltották el, Szlovákiában visszakaphatja jogosítványát.

Négy ember halálát okozta ittas vezetés miatt, ezért jogerősen kilenc évre ítélték Eva Rezesovát. A szlovák milliomosnő végül hat év után, kedden feltételesen szabadult a fogházból. A 2014-ben meghozott ítéletében a bíróság arról is döntött, hogy Rezesovát nyolc évre eltiltja a közútijárművezetéstől. Ez a büntetés viszont csak Magyarország határain belülre terjed – tudta meg a Magyar Idők Gyugyi Csillától, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

A járművezetéstől eltiltás nyolcéves tartama a feltételes szabadság megkezdésének időpontjától indul. Ennek értelmében legkorábban 2029-ben vezethet hazánkban. A nő jogosítványát még a nyomozás során elvették, és elküldték az okmányt kiállító szlovák hatóságnak, ahonnan most akár vissza is kaphatja Eva Rezesová.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×