eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Két gyermekének is koponyasérülést okozott, egyikük belehalt

Hét év börtönre ítélték a bántalmazásban meghalt recski csecsemő apját.

A férfit - két gyermeke sérelmére elkövetett - halált okozó testi sértés bűntettében, illetve életveszélyt okozó testi sértés vétségében találták bűnösnek. Mindkét gyermek koponyatörést szenvedett, a kislány maradandóan károsodott, a kisfiú meghalt. Az Egri Törvényszék ítélete nem jogerős, az ügyész tudomásul vette azt, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A férfi korábban beismerő vallomást tett, de ezt később visszavonta, és a volt élettársát, a gyermekek anyját tette felelőssé a történtekért.

A bíróság azonban kimondta, hogy a vádlott a felelős azért, ami 2015-ben az akkor hat hónapos lányával, majd egy évvel később, 2016. június 1-jén a két és fél hónapos fiával történt.

A vád szerint a férfi 2015. június 12-én az élettársával és kislányukkal otthon volt. Este a nő átment a szülei lakrészébe, ezután a csecsemő sírni kezdett. A vádlott meg akarta nyugtatni, felemelte, de a kislány feje valaminek nekiütődött.

A sérülés életveszélyes volt, a csecsemő maradandó károsodást szenvedett.

Egy évvel később a vádlott, az élettársa és időközben megszületett kisfiuk egy ágyban, egymás mellett aludtak. Éjjel a gyermek felsírt, a vádlott próbálta nyugtatni, de elvesztette a türelmét, és

olyan erővel rázta meg a kisfiát, hogy a gyermek feje a szoba egyik berendezési tárgyához ütődött.

Hajnalban a kisfiú rosszul lett, ezért a szülei az orvosi ügyeletre vitték, ahol azonban már csak a halált tudták megállapítani.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×