eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Fordulat a győri fogolyszökés ügyében

Fordulat a győri fogolyszökés ügyében

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a fogolyszökéssel kapcsolatban belső vizsgálatot indított, felmerült az előállítást végrehajtó kolléga felelőssége - közölte Orosz Zoltán bv. őrnagy, a büntetés-végrehajtás szóvivője.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben megszökött 2017. szeptember 12-én a délelőtti órákban.

A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 33 éves férfi felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított. A vizsgálat elsődleges megállapításai szerint az esettel kapcsolatban felmerült az előállítást végrehajtó kolléga felelőssége. A BvOP a fegyelmi eljárás lefolytatását magához vonta és a kollégát, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet biztonsági osztályvezetőjét beosztásából a parancsnok azonnali hatállyal felfüggesztette.

Az elmúlt 5 évben 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében, külső helyszínről távozott engedély nélkül.

A Győr környékén élő férfi a kisalfold.hu tudomása szerint rablás és több más bűncselekmény - például lopás - miatt tölti jogerős büntetését a sopronkőhidai fegyházban. A bíróság 12 évre ítélte.

A lap információink szerint a férfi rabruhában volt. Át is tudott öltözni, a ruhától a Bercsényi ligetben, a Rábca áruházhoz közeli játszótéren szabadult meg, az alsó és a a felső részt egymástól mintegy 50 méterre dobta el. A kutyával megszagoltatták a nyomot, így keresik tovább a szökevényt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×