eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Váratlan fejlemény a Fenyő-ügyben: nagy nevek a listán

Váratlan fejlemény a Fenyő-ügyben: nagy nevek a listán

Keresik a Fenyő-gyilkosság felbujtóját. Több név is szerepel a médiacézár elleni 1998-as merénylet lehetséges megbízói között.

Vizsgálatot indított a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) annak érdekében, hogy kiderítsék, ki vagy kik voltak a magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb bűncselekményének, a Fenyő-gyilkosságnak a felbujtói – írja a PestiSrácok.hu értesülése alapján a Magyar Idők.

Májusban az Aranykéz utcai robbantás ügyével együtt jogerős ítéletet hozott a bíróság Fenyő János meggyilkolása miatt is. A szlovák Jozef Rohácot életfogytiglani fegyházra ítélték a médiaguru megölése és Boros Tamás Aranykéz utcai felrobbantása miatt. Az utóbbi megbízójaként 13 évet kapott Portik Tamás, ám nem sikerült bizonyítani, hogy kinek vagy kiknek a megbízásából likvidálták 1998-ban Fenyőt.

A jogerős ítélet szerint a 60 éves Rohác leghamarabb harminc év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A férfit már Szlovákiában is életfogytiglanra ítélték maffialeszámolásban való közreműködés miatt. A Fenyő-gyilkosság lehetséges felbujtójáról évek óta felbukkannak információk.

A rendőrség nyomozása is három személyt vizsgált, mint lehetséges megbízót. A PestiSrácok rendőrségi forrásai szerint a közvetlen parancsot Fenyő megölésére Portik Tamás adhatta, ám őt végül meg sem gyanúsították ezzel.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×