eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Szexuális kihasználás - hatalmas veszélyben vannak a gyerekeink

Szexuális kihasználás - hatalmas veszélyben vannak a gyerekeink

A rendőrség új kampányt indít, amely során minden hónapban más-más témát érintő, a biztonságos internethasználatot elősegítő információs anyagot tesz közzé honlapján. Elsőként a gyerekeket érintő veszélyforrások kerülnek sorra.

Az Országos Rendőr-főkapitányság májustól indítja el online kampányát. Az internet biztonságos használatával kapcsolatos témák közül minden hónapban az időszakra jellemző aktualitások szerint választják ki a hónap központi kérdését. A gyermeknap kapcsán a kampány első témája a gyerekeket érintő veszélyforrások.

A kiskorúakra az online térben leselkedő veszélyek közül az egyik, amikor egy felnőtt – az interneten keresztül megismerkedve – szexuálisan bármilyen módon kihasznál egy gyereket.

A másik jelenség, amelyre fel kell hívni az internetet használó fiatalok figyelmét, az az online megfélemlítés. Ennek során gyermeket a közösségi oldalakon, e-mailben vagy online játékok során szándékosan megfélemlítik (fenyegetik, nevetségessé teszik, kiközösítik, lejáratják, társai és az online közösség előtt negatív színben tüntetik fel).

Mindkét veszélyhelyzet elkerülése, illetve kezelése során fontos kiemelni a közvetlen környezet (család, iskola) felelősségét. A jelenségek felismerésére, megelőzésére, valamint az esetleges bekövetkezése utáni teendőkre vonatkozó hasznos tanácsokat olvashatnak a közleményünkhöz csatolt tájékoztató anyagokban.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×