eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Magyar online áruházból származnak a Németországban lefoglalt fegyverek?

Németországban lefoglaltak 42 illegálisan vásárolt lőfegyvert, és az üggyel kapcsolatban eljárást indítottak 29 ember ellen - jelentették be szerdán Frankfurtban. Sajtóértesülések szerint a fegyverek egy Magyarországon üzemeltetett online áruházból származnak.

A frankfurti vámnyomozó hivatal szóvivője német hírportálok beszámolói szerint elmondta, hogy a 42 fegyver közül 10 éles lőfegyver, a többi pedig gumilövedék kilövésére alkalmas riasztófegyver. Mindkét típus csak engedéllyel tartható Németországban.

Az eljárás alá vont emberek között vannak, akiket a szélsőjobboldali szubkultúrához, illetve a Reichsbürger (birodalmi polgárok) nevű revizionista mozgalomhoz lehet sorolni - tette hozzá a szóvivő. A 25 és 72 év közötti embereket a fegyvertartásról szóló jogszabályok megsértésével gyanúsítják, pénzbüntetést vagy akár öt évig terjedő szabadságvesztés büntetést is kaphatnak.

Az ügyben kedden házkutatást tartottak országszerte 33 helyszínen, a fegyverek mellett lefoglaltak lőszert, számítógépeket és adathordozókat. A hatóságok szerint a gyanúsítottak egy külföldön üzemeltetett online áruházban vásárolták a fegyvereket.

Több német lap úgy tudja, hogy egy Magyarországon üzemeltetett áruházról van szó, amely egy, a hatóságok előtt ismert német szélsőjobboldali férfihoz köthető, és a "migránsriasztó" (Migrantenschreck) néven működik.

A Berliner Zeitung című lap beszámolója szerint az egyik fegyvert azzal a szöveggel reklámozták, hogy a "60 Joule torkolati energia mindegyik menedékkövetelőt leteríti".

A Die Zeit című hetilap hírportáljának - Zeit Online - beszámolója szerint a 2016 eleje óta működő online áruháztól legkevesebb 198 német rendelt egy vagy több fegyvert.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×