eur:
395.58
usd:
368.65
bux:
71911.72
2024. július 2. kedd Ottó

32 embert mentettek ki egy égő házból Salgótarjánban

Tizenkét ember elhelyezéséről kellett gondoskodni azt követően, hogy csütörtökre virradóra kigyulladt egy tízemeletes lakóépületben egy lakás a salgótarjáni Pécskő úton, és a tűzoltók 32 lakót kimenekítettek - tájékoztatta a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök reggel az MTI-t.

Angyal Eszter elmondta: a tűz a toronyház negyedik emeletén keletkezett, a lakás teljesen kiégett, használhatatlanná vált. A lépcsőház és a felsőbb emeletek lakásai is telítődtek füsttel, ezért 32 lakót - a Palóc Mentőcsoport közreműködésével - kimenekítettek és melegedő buszokban helyeztek el a munkálatok idejére.

A szóvivő hozzátette: az egész lépcsőházban lezárták a közműveket a hibák kijavításáig, ezért a lakók közül egyelőre senki sem térhet vissza otthonába. Húszan ideiglenesen rokonokhoz költöztek, tizenkét lakó elhelyezéséről pedig a közbiztonsági referens gondoskodott.

A kiemelt riasztási fokozat miatt nemcsak Salgótarjánból, Bátonyterenyéről és Szécsényből érkeztek tűzoltóegységek, hanem a Heves megyei Pétervásáráról is. A katasztrófavédelem szakemberei több vízsugárral fékezték meg a lángokat - tette hozzá.

Angyal Eszter tájékoztatása szerint a tűzesetben senki nem sérült meg, a tűz keletkezésének okait még vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×