eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Robbanószerkezet okozta a detonációt a Terézvárosban

Egyértelműen nem gázrobbanás történt a Teréz körúton szombat éjjel, egészen bizonyos, hogy robbanószerkezet robbant fel - mondta Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap déli műsorában.

A szakértő szerint a robbanás környezetében keletkezett elváltozások, károk, a kirakatüveg környékének sérülése, a fal maradványa egyértelműen nagyobb mennyiségű robbanóanyag robbanására utal.

Arra a felvetésre, hogy a robbanás környékén talált szegek miatt elképzelhetőnek tartja-e, hogy csőbomba robbant, a szakértő kifejtette: a csőbomba sokkal kisebb károkat okoz, "és láthatóan nem csőbomba, hanem más, házi készítésű szerkezet robbant fel". Mint mondta, a csőbombában kevesebb a robbanóanyag.

A szakértő az esetről eddig közölt felvételek alapján azt valószínűsíti, hogy a kirakat előtt volt elhelyezve a szerkezet, ami felrobbant.

Az ismeretlen eredetű robbanás szombaton 22 óra 30 perc körül történt a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél. A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült, mindkettőjüket kórházba szállították. A robbanás körzetét lezárták és szakértők bevonásával megkezdték a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést. A rendőrség felhívást is közzétett közzé arról, hogy várja a robbanás szemtanúinak jelentkezését.

A rendőrség az MTI érdeklődésére vasárnap arról tájékoztatott, a nyomozás érdekeire tekintettel kizárólag a robbanásról hajnalban kiadott közleményüket és a tanúkutatásról szóló felhívásukat kívánják közölni, így nem erősítették meg a szemtanúk állítását sem, hogy a két sérült rendőr egyike nő.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×