eur:
392.64
usd:
362.67
bux:
72117.04
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Elítélték a filmekkel kalózkodó törzsőrmestert

Pénzbüntetésre - 350 ezer forintra - ítélte a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa kedden azt a honvéd törzsőrmestert és civil társát, mert több tucat premierfilmet tettek elérhetővé az interneten.

A bíróság szerzői jogok jelentős vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek a két férfit.

A szerződéses törzsőrmester 2012 elejétől a MUXUJ becenevet használva az általa különböző weboldalakról letöltött, szerzői jogi védelem alá eső, Magyarországon röviddel korábban bemutatott film idegen nyelvű hangsávját leválasztotta, majd ráillesztette a magyar szinkront. Utóbbit általában a filmek első vetítéseinek egyikén vette fel. Az így szinkronizált 39 filmet egy torrentoldalon tette elérhetővé .

A törzsőrmester még abban az évben összeismerkedett a világhálón az RNI nicknevet használó - korábban már többször büntetett - másodrendű vádlottal, de személyes kapcsolatba nem léptek. Megállapodtak abban, hogy az átszerkesztéseket közösen végzik, a filmek letöltésének, összeszerkesztésének, majd feltöltésének feladatait megosztják. 2013. február 12-étől a két vádlott RNI-MUXUJ megjelöléssel 31 filmet tett a nagy nyilvánosság számára hozzáférhetővé, több esetben már a mozipremier után néhány nappal.

A bíróság a tizenegy magyarországi filmforgalmazó kárát - a hazai bemutató és közzététel között eltelt idő függvényében - 800 és 3000 dollár között alapította meg alkotásonként.

Az esetleges fellebbezések bejelentésére valamennyi érintett három nap gondolkodási időt kért.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×