eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Vádat emeltek öt embercsempésszel szemben

Embercsempészés bűntette miatt vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség három román és két szír állampolgárral szemben, aki a vád szerint tavaly augusztusban harminckét külföldit próbált Németországba csempészni - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Ibolya Tibor azt írta, hogy a vádlottak 2015. augusztus 26-án Budapest XIII. kerületében, a Jász utcában vették fel gépkocsival az államhatár átlépésére jogosító okmányokkal nem rendelkező szír családokat. A megállapodás az volt, hogy családonként változó - de jellemzően 500 euró körüli - pénzösszeg ellenében Németországba szállítják a külföldieket.

A vádlottak két felvezető autóval, valamint a külföldieket szállító másik két gépkocsival - az egyikbe huszonnégy, míg a másikba nyolc szír állampolgárt ültettek - egymást szorosan követve, konvojban haladva elindultak a magyar-osztrák határ felé. A sofőröket és utasaikat azonban még a XIII. kerületben rendőri intézkedés alá vonták, és az embercsempészeket előállították.

A vádlottakkal szemben a kerületi ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat, büntetésük egytől öt évig terjedő szabadságvesztés lehet.

A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, velük szemben a kerületi ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy utasítsák ki őket Magyarország területéről - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×