eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Bűnösnek találták a nagybőgőst világhírű zongoraművész felesége meggyilkolásában

Bűnösnek találta pénteken egy brit esküdtszék John Martin nagybőgőst felesége, Natalia Strelchenko zongoraművész meggyilkolásában.

A 48 éves norvég férfi házasságuk második évfordulóján, 2015. augusztus 30-án, egy elfajult veszekedés során fojtogatta és verte halálra 48 éves orosz származású norvég feleségét, egy rendkívül sikeres koncertzongoristát a nagy-britanniai Manchesterben lévő otthonukban.

Az ügyészség szerint a pár gyakran veszekedett, a nagybőgősként meglehetősen sikertelen férfi féltékeny volt felesége fényes karrierjére, a nő szolgájának érezte magát, és barátai körében célzott arra, hogy végez feleségével, ha az továbbra is "hülyét csinál belőle".

Egy szemtanú, a pár egy barátja szerint a gyilkosság napján a férfi feldühödött vadállatként támadt feleségére, lelökte a lépcsőn, ütlegelte és fojtogatta. Az arcán, a fején és a nyakán súlyos sérüléseket elszenvedő nő a kórházban halt meg.

A férj semmiféle érzelmet nem mutatott bűnössége kimondásakor, a tárgyaláson azzal védekezett, hogy nem emlékszik semmire, mert a történtek előtt alkoholt és szorongásoldót vett be. A büntetés mértékét hétfőn szabja ki a bíróság.

Az Oroszországban született Strelchenkót kivételes tehetségként tartották számon. Tizenkét évesen adta első koncertjét a Szentpétervári Szimfonikus Zenekar közreműködésével. Tanulmányait Szentpéterváron és Oslóban végezte. Fellépett egyebek között a londoni Wigmore Hallban, a New York-i Carnegie Hallban és a berlini Francia Székesegyházban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×