eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Hét év börtönre ítélte a bíróság a szombathelyi csecsemőrablókat

Hét év börtönre ítélte a Szombathelyi Járásbíróság szerdán első fokon azt a nőt és azt a férfit, aki kilopott egy csecsemőt 2014 júliusában a szombathelyi kórház szülészeti osztályáról.

A 39 éves nőt és a 32 éves férfit a családi jogállás megváltoztatásának kísérletében és a személyi szabadság megsértésében találták bűnösnek.

A bíróság nem jogerős ítéletéből kiderült: az elsőrendű vádlott elterjesztette magáról, hogy gyermeket vár, a csecsemőre azért volt szüksége, hogy Ausztriában dolgozó, jó jövedelmű korábbi élettársával elhitesse, a gyerek tőle van és komoly összegű tartásdíjat követelhessen a férfitől.

A vádlottak előzetesen Vas megye több kórházában is terepszemlét tartottak, közben gyermekholmikat szereztek be. A nő 2014. július 9-én a kórház szülészeti osztályának egyik kórtermében magához vett egy előző napon született csecsemőt, akit egy köpenybe csavarva loptak ki a kórházból és a lakásukra vittek.

A nő azt tervezte, hogy a sajátjaként neveli fel a kislányt, de a rendőröknek még aznap sikerült megtalálniuk a gyermeket a lakásban, ahol a vádlottakat elfogták.

Az ügy harmadrendű vádlottját is bűnösnek mondta ki a bíróság, a vád szerint a 24 éves nő is részt vett a kórházakban végzett terepszemléken, sőt a másodrendű vádlott által készített hamis tanulói munkaszerződést felhasználva jelentkezett is munkára szülészeti osztályon, hogy információkat szerezzen. A fiatal nő azonban később meggondolta magát és a gyermek elhozásában már nem vett részt.

A bíróság a harmadrendű vádlottat hamis magánokirat felhasználásának vétségében bűnösnek mondta ki, ezért 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, ami meg nem fizetés esetén 200 nap szabadságvesztésre változtatható át.

Az ítéletet az ügyész és a harmadrendű vádlott tudomásul vette. Az elsőrendű és a másodrendű vádlott - akik a bíróság döntése szerint továbbra is előzetes letartóztatásban maradnak -, valamint védőik enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×