eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Meghosszabbították a Buda-Cash-ügy két gyanúsítottjának előzetesét

A Fővárosi Törvényszék szerdán két hónappal meghosszabbította a Buda-Cash-ügy gyanúsítottjai közül kettőnek, V. Péternek és T. Péter Árpádnak az előzetes letartóztatását.

A törvényszék szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: a nyomozó hatóság az iratokat - vádemelési javaslattal - már elküldte a Fővárosi Főügyészségnek.

A bíróság döntésének indoklásában hangsúlyozta: feltétlenül szükséges, hogy a gyanúsítottak folyamatosan jelen legyenek az eljárás során. A bíróság elfogadta az ügyészség álláspontját arról, hogy a gyanúsítottak folyamatosan megtévesztő magatartást tanúsítottak abban a tízéves időszakban, amely alatt a gyanú szerinti cselekmények történtek. Erre tekintettel jelenlétük az eljárás során "nem tűnik önkéntes jogkövetéssel biztosíthatónak", így a bíróság nem látott lehetőséget arra, hogy enyhébb kényszerintézkedést alkalmazzon - közölték.

A bíróság határozatát az ügyész, a gyanúsítottak és védőik is tudomásul vették.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaly február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélésgyanús esetek miatt.

Tavaly március 9-én több helyszínen egy időben tartottak házkutatásokat. Tíz embert állítottak elő, egyet tanúként, kilencet gyanúsítottként hallgattak ki. A rendőrség négy ember előzetes letartóztatását kezdeményezte, közülük a Fővárosi Törvényszék március 18-án V. Péternek, Gy. Jánosnak és T. Péter Árpádnak, a Buda-Cash vezérigazgatójának és két vezérigazgató-helyettesének az előzetes letartóztatását rendelte el jogerősen, majd ezt később meghosszabbították.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész október 2-ai, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: tizenegyre emelkedett a Buda-Cash-ügy gyanúsítottjainak száma, közülük négyen vannak előzetes letartóztatásban, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

A rendőrség az ügyben csalás és a számvitel rendje megsértésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A gyanú szerint a brókerek négy bankot és rajtuk keresztül kisbefektetők ezreit károsították meg mintegy 60-65 milliárd forinttal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×