eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Embercsempészeket ítélt el a Szombathelyi Törvényszék

Embercsempészet bűntette miatt több év szabadságvesztésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék másodfokon egy nemzetközi banda hét tagját, aki 2013 decembere és 2014 májusa között összesen 150 migránst juttatott illegálisan Ausztriába és Horvátországba - tájékoztatta a törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

Réczeg Katalin Kitti közölte: a törvényszék részben megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét, csökkentette a másodrendű és a negyedrendű vádlottra kiszabott szabadságvesztés időtartamát, a többiekét azonban helybenhagyta. Így a vádlottak 1 év 6 hónap és 4 év 6 hónap közötti fegyházat, illetve börtönt kaptak.

Az ítélet szerint a vádlottak nem bocsáthatók szabadlábra, a hetedrendű, szerb állampolgárságú vádlottat pedig öt évre ki is tiltották Magyarországról - fűzte hozzá.

A szóvivő kifejtette: a vádlottak bűnszervezetet alkotva, anyagi haszonszerzés szándékával, hosszabb időn át, folytatólagosan követték el a bűncselekményeket. Az úti okmányokkal nem rendelkező migránsokat külföldön, menekülttáborok környékén gyűjtötték össze, és anyagi ellenszolgáltatás fejében csempészték át őket a szerb-magyar zöldhatáron, majd a bűnözői csoport magyar tagjainak segítségével a magyar-horvát, illetve a magyar-osztrák határon is.

A bandát egy szerb állampolgár irányította, akinek a személyazonosságát a nyomozás során nem sikerült megállapítani, és nem sikerült elfogni azokat a szintén szerb elkövetőket sem, akik a migránsokat gyűjtötték a táboroknál - írta közleményében a szóvivő.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×