eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Vádat emeltek a nagyfai fogolyzendülés ügyében

Fogolyzendülés bűntette miatt vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a tíz idegenrendészeti őrizetessel szemben, aki tavaly ősszel követett el bűncselekményt a nagyfai táborban - tájékoztatta az ügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint az országhatár tiltott áltépése miatt kiutasításra ítélt és az ennek végrehajtását idegenrendészeti őrizetben Nagyfán váró fogvatartottak elégedetlenek voltak helyzetükkel, és szabad eltávozásban is reménykedtek. Tiltakozásképpen tavaly október 23-án reggel az egyik zárkában nyolc fogvatartott felfeszítette a padlóhoz rögzített emeletes ágyat, majd eltorlaszolta azzal az ajtót. Az őrökkel közölték, hogy szeretnének szabadon távozni és ígéretet kapni helyzetük megoldására, nem fogadtak el ételt és öngyilkossággal is fenyegetőztek.

Az elégedetlenség a fogvatartottak között több zárkára is átterjedt: a zendülők kilenc helyiséget rongáltak meg, betörték az ablakokat, a szektorajtók üvegezését, megrongálták a fűtésrendszert. A zendülés egészen éjjel 11-ig tartott, amikor kiürítették a körletet. A fogvatartottak közül a zárkák megrongálása közben többen könnyebben megsérültek - tudatta a csoportvezető ügyész.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×