eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Tíz év börtönt kapott az emberrabló svéd orvos

Tíz év börtönbüntetéssel sújtott a stockholmi bíróság egy orvost, aki elrabolt egy nőt, és egy héten át fogva tartotta őt egy hangszigetelt föld alatti helyiségben.

A vádlott, Martin Peter Trenneborg beismerte az emberrablást, de azt nem, hogy meg is erőszakolta a nőt, a bíróság pedig az utóbbi vádpontban felmentette. Az ügyészség azt állította, hogy az orvos éveken át fogva akarta tartani a nőt, hogy barátnőjévé tegye.

A stockholmi kerületi bíróság ítélete szerint a vádlott aprólékosan, hosszú időn át tervezte a bűncselekményt, és komoly veszélynek tette ki az áldozatát azzal, hogy begyógyszerezte, és nagyon rideg körülmények között tartotta őt fogva a fénymentes és hangszigetelt bunkerben. A törvényszék nem talált enyhítő körülményt, holott elismerte, hogy a vádlott könnyebb elmezavarban szenved.

A 38 éves stockholmi orvos az interneten ismerkedett meg áldozatával, Stockholmban találkozott vele, nyugtatót adott be neki, majd kerekesszékkel a gépkocsijához tolta a bódult nőt, és elszállította a fővárostól mintegy 550 kilométerre fekvő eldugott házánál létesített bunkerbe. A férfi éveken át építette a föld alatti helyiséget, elektromos zárakkal látta le. A bunkernek több szobája és vécéje is volt, illetve egy kisebb udvar is tartozott hozzá.

Az orvos úgy bukott le, hogy megijedt, amikor megtudta, a rendőrség keresi a nőt, ezért áldozatát egy stockholmi rendőrkapitányságra vitte, azt kérve tőle, mondja azt, hogy teljesen önszántából vett részt az általa kiötlött tervben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×