eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Az autók elé lökte lányát egy dunakeszi férfi

A Dunakeszi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki családját hónapokon keresztül terrorizálta: fenyegette, bántalmazta.

A vádlott családjával Dunakeszin élt egy lakóház 8. emeleti lakásában. Élettársával két gyermeket neveltek, egy fiút és egy lányt. A férfi 2014 őszétől rendszeresen italozni kezdett. Az italtól agresszívvé vált, a család valamennyi tagját terrorizálta. A gyermekeket éjszaka felébresztette és kiabált velük.

A lánygyermeket számos esetben trágár hangnemben szidta, a semmiért megverte, megrugdosta. A fiút is többször azzal fenyegette meg, hogy megöli, megveri. Õt is több alkalommal pofon ütötte, hátba vágta, az ágyról ledobta a földre. A vádlott mindezt konkrét ok nélkül, a részegsége miatt tette.

A gyerekeket azzal is megfenyegette, hogy ha panaszkodnak az anyjuknak, ledobja őket a 8. emeletről. 2015 februárjában a férfi a lánygyermekkel a dunakeszi vasútállomásra tartott. Út közben folyamatosan veszekedett a sértettel, a kabátjánál fogva rángatta, szidta. Egyszer csak a lányt a járdáról az úttestre lökte.

Az arra haladó gépkocsik hirtelen manőverrel tudták kikerülni a sértettet, így akadályozták meg, hogy elüssék őt és balesetet okozzanak. Ezt az esetet követően a férfit elfogták és őrizetbe vették. A vádlott viselkedése a gyermekek lelkületét súlyosan sértette, ezért nemcsak kiskorú veszélyeztetése, hanem súlyos testi sértés bűntettének kísérlete is tárgya a vádnak.

A Dunakeszi Járási Ügyészség börtönbüntetésre tett indítványt a vádlottal szemben, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×