eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Vádat emeltek az ipolyvecei gyújtogató ellen

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt vádat emeltek egy 40 éves nő ellen, aki a Nógrád Megyei Főügyészség szerint az élettársa apjára gyújtotta a házát Ipolyvecén, és végignézte, ahogy leég az épület - tájékoztatta a megyei főügyész pénteken az MTI-t.

Bóna Gyula elmondta: a vádlott élettársi kapcsolatban élt a sértett fiával, aki 2013 nyarán börtönbe került. Ezt követően a nő az apához költözött, ahol 2013. november 16-án - már nem először - összevesztek, és a férfi elzavarta a házból.

A nő este visszament, de élettársa apja továbbra is agresszív volt vele szemben, a ruháit is kidobálta az udvarra. Ekkor a vádlott elment a faluba sétálni, és közben elhatározta, hogy rágyújtja a házat az alvó férfira.

Késő este vissza is tért a házhoz, meggyőződött arról, hogy az idős férfi a lakásban alszik, majd a konyhaajtót szigetelő szivacs alá egy üres műanyag flakont dugott, és meggyújtotta. Ezután elment a ház közelében lévő focipályához, és onnan nézte végig, ahogy a ház leég.

A főügyész közölte: a Nógrád Megyei Főügyészség a Balassagyarmati Törvényszékre benyújtott vádiratában az előzetes letartóztatásban lévő nővel szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×