eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Rekordösszegű nyomravezetői díj egy négyszeres gyilkosság ügyében

A svájci rendőrség rekordösszegű, 100 ezer svájci frankos (több mint 28 millió forintos) nyomravezetői díjat ajánlott fel pénteken annak, aki bármilyen információval segíteni tudja a hatóságokat egy decemberi négyszeres gyilkosság egy vagy több elkövetőjének felkutatásában.

A francia, német és olasz nyelven megjelent rendőrségi felhívást a 48 éves Carla Schauer-Freiburghaus, két fia, a 13 éves Davin és a 19 éves Dion, valamint utóbbi barátnője, a 21 éves Simona Fäs megölésének ügyében tették közzé.

A négy holttestre december 21-én bukkantak rá Schauer-Freiburghaus rupperswili házának romjai között, az észak-svájci Argovie kantonban. Az épületben előzőleg tűz pusztított.

A hatóságok először azt gondolták, hogy az áldozatok a tűzben haltak meg, ám a nyomozás során kiderült, hogy drótkötéllel és ragasztószalaggal megkötözték, majd valamilyen vágófegyverrel megölték őket.

"Közel két hónapig tartó intenzív nyomozás után ez a négyrendbeli gyilkossági ügy még mindig nincs felgöngyölítve" - írta közleményében a rendőrség. Aargau kanton államügyészsége ezért döntött úgy, hogy rekordösszegű díjat ajánl fel.

A rendőrség eddig 110 személyt hallgatott ki a rupperswili gyilkosságok ügyében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×