eur:
401.43
usd:
369.69
bux:
75170.39
2024. október 16. szerda Gál

Magyar-román meccs: öt embert börtönbüntetésre ítéltek

Három embert letöltendő, két embert felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt hétfőn a bíróság a Magyarország-Románia labdarúgó-mérkőzés során rendőrökre támadók ügyeiben. Továbbá valamennyiüket határozott időre eltiltották a sportrendezvények látogatásától - közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A gól nélküli döntetlennel végződött pénteki Eb-selejtező során több atrocitás történt a környéken. A zavargásokat nem sokkal éjfél után sikerült felszámolni a budapesti Groupama Arénánál.

Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szombati sajtótájékoztatón elmondta: a mérkőzés előtt alatt és utána is egy 1500-2000 fős csoport tagjai rendszeresen és tartósan támadták a biztosításban részt vevő rendőröket. Üvegeket, pirotechnikai eszközöket, köveket és a földből kitépett közlekedési jelzőoszlopokat dobáltak feléjük.

A rendőrség szombatra virradó éjszaka 51 ember állított elő a rendbontások miatt. A történtek során a szurkolók és a rendőrök közül összesen 38-an sérültek meg.

Az ügyészség közleménye szerint a mérkőzést biztosító rendőrök elleni támadásokkal összefüggésben a Budapesti Nyomozó Ügyészség hétfőn öt embert állított gyorsított eljárásban bíróság elé hivatalos személy elleni erőszak minősített bűntette miatt.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság mind az öt vádlottat bűnösnek mondta ki. Három vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki, ezek időtartamát 2 évben, 2 év 6 hónapban, illetve 3 év 4 hónapban állapította meg. További két embert a bíróság 2-2 év börtönbüntetésre ítélt, ezek végrehajtását 5-5 év próbaidőre felfüggesztette - írták.

A Fővárosi Főügyészség közleményében kitért arra is, hogy a mérkőzést megelőző napon, már csütörtök éjszaka is voltak hasonló garázdaságok, rendőrökkel szembeni támadások az V. kerületi Erzsébet tér és Deák tér környékén. Ezek ügyében a nyomozó ügyészség további két elkövetőt szintén gyorsított eljárásban állított bíróság elé: egyiküket 1 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték, a társával szemben kiszabott, szintén 1 év börtönbüntetés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztették.

Az ítéletek nem jogerősek - tették hozzá.

Mindezeken túlmenően a Budapesti Nyomozó Ügyészség hét ember előzetes letartóztatásnak elrendelését indítványozta. A Budai Központi Kerületi Bíróság csak egy esetben rendelte el a legszigorúbb kényszerintézkedést, három gyanúsítottal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, három másik embert pedig szabadlábra helyezett. Ez utóbbi esetekben az ügyészség fellebbezett az előzetes letartóztatás elrendelése érdekében - olvasható az ügyészségi közleményben.

Címlapról ajánljuk
Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

A teljes fogyasztás tekintetében hozza a régiós átlagot Magyarország, a külső kereslet visszaesése és a beruházások elmaradása azonban a GDP-adatokat is jelentősen befolyásolja – mondta az InfoRádióban az MBH Bank elemzési centrumának vezető elemzője. Árokszállási Zoltán szerint az év végén 4,5 százalék környékén alakulhat az inflációs adat, míg a jövő évi átlag 3,5 százalék felett lehet.

Ismertette titkos részeket is tartalmazó győzelmi tervét az ukrán elnök

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

A hétfői csúcsdöntések után tegnap elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, és a vezető indexek végül eséssel zártak, főleg a chiprészvények esése miatt. Ezt követően az ázsiai piacokon vegyesen alakultak a mozgások, a japán tőzsde esett, de a kínaiak felpattantak. A globális hangulatromlás Európában is érezteti hatását a mai kereskedésben, lefelé vették az irányt az európai tőzsdék, míg az amerikaiak hamar kilőttek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 16. 19:41
×
×
×
×