eur:
401.9
usd:
370.73
bux:
74186.61
2024. október 21. hétfő Orsolya

Lebukott Európa egyik legjobb pénzhamisítója

Európa egyik legjobb pénzhamisítóját tartóztatták le Spanyolországban. A Toledóban kedden elfogott férfi felesége segítségével naponta 2500 euró értékben gyártott hamis ötveneurós bankjegyeket - jelentette be a spanyol rendőrség.

A hatvanéves férfi becslések szerint összesen mintegy kétmillió euró értékben állított elő hamis bankjegyeket, amelyek Spanyolországon kívül Franciaország, Portugália, Görögország, Németország és Románia pénzforgalmába is bekerültek. Eddig mintegy 310 ezer euró értékű hamis pénzt foglaltak le a hatóságok, a maradék egy-másfél millió eurót még hónapokig tart begyűjteni.

A dél-spanyolországi Jaén városban további három embert is őrizetbe vett a rendőrség, a gyanú szerint ők legalizálták a hamis pénzt. Az ügyben további letartóztatások várhatóak, mivel a hamis ötveneurósok elsődleges vásárlói - négy-öt ember - további mintegy huszonöt cinkostárs segítségével terítették a hamis pénzt leginkább piacokon, ahol nem szokták ellenőrizni a bankjegyeket.

A Toledóban élő férfi garázsában állította elő az ötveneurós bankjegyeket, amelyek Európa tíz legjobb hamisítványai közé tartoztak. "Munkájáért" cserébe az elkészült bankók értékének tíz százalékát kérte el. A rendőrség a házkutatás során 15 ezer hamis és 16 ezer valódi euró bankjegy mellett hamis százdollárosokat is talált 90 ezer dollár értékben. Utóbbiakat az Egyesült Államokba küldték elemzés céljából.

Címlapról ajánljuk
Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Moldovában elnökválasztást és az uniós csatlakozásról szóló konzultatív népszavazást tartottak a hétvégén. Előbbi a regnáló elnök első fordulós győzelmét hozta, ám hogy a második fordulót is megnyeri-e majd, az nyitott kérdés Pászkán Zsolt, a Külügyi Intézet külső munkatársa szerint.

Koji László: Magyarországon is sikere lehetne az úgynevezett osztott tulajdonú lakásoknak

Az építőipar jelentős részét helyzetbe hozza a kormány által bejelentett új gazdaságpolitikai akcióterv, és emellett várhatóan abban is sokat segít majd, hogy megoldja sok fiatal lakhatási gondját – mondta az InfoRádióban az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Beszámolt egy itthon teljesen új lakásvásárlási konstrukcióról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×