eur:
395.44
usd:
362.43
bux:
72028.89
2024. augusztus 9. péntek Emőd

Visszahelyezte a bíróság Fót felfüggesztett polgármesterét

Megszüntette Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP) fóti polgármester felfüggesztését a Pest Megyei Bíróság, a döntés szerint a város első embere újra elfoglalhatja székét a hivatalában - közölte a település alpolgármestere.

Bartos Sándor (Fidesz) elmondta, hogy a polgármester bírósághoz fordult, mert jogellenesnek tartotta a felfüggesztéséről szóló képviselő-testületi határozatot.

Az ügyben most született bírósági végzés bebizonyította: az önkormányzati testület helytelenül járt el. A Mádly Zsolt ellen hozott fegyelmi eljárás jegyzőkönyvei hamis adatokat tartalmaztak és a fegyelmi bizottság elnöke jogtalanul hívta össze az ominózus július 29-i fegyelmi tanácsot. Mindezek tükrében a bíróság megállapítása szerint nem is hozhatott volna a tanács a polgármester felfüggesztéséről szóló határozatot - tette hozzá.

A bírósági döntés ellen fellebbezésnek nincs helye. Ily módon Mádly Zsolt szerdától több hónapos kényszerszünet után ismét megkezdheti a munkát Fót élén - közölte az alpolgármester.

Címlapról ajánljuk

Ezüstérmes Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra, holtversenyes harmadik Pupp Noémi és Fojt Sára

A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kettős a 2., a Pupp Noémi, Fojt Sára duó pedig a 3. helyen végzett a női kajak kettesek A-döntőjében, a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
Gazdasági előnyt hozhat a jó ESG minősítés, így juthat az élmezőnybe egy vállalat

Gazdasági előnyt hozhat a jó ESG minősítés, így juthat az élmezőnybe egy vállalat

Felmérést készítettem a legjobb eredményekkel rangsorolt ESG kötelezett vállalatok körében, és ennek eredményei betekintést adnak a sikereikbe energiahatékonysági szempontból. Az élmezőnyben azok a cégek teljesítenek kiválóan, melyeknél a menedzsment és a technológia kapcsolata erősen szignifikáns. A Pareto-logikát alapul véve a kulcspontok megfelelő irányú (stratégiájú) változtatásával az arányosat meghaladó eredményt érhetünk el. Ezen gondolati láncra építve, miszerint a siker érdekében meg kell találni a kulcspontokat, megalkottam egy ESG szempontú energiahatékonysági stratégiai modellt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×