eur:
392.8
usd:
354.99
bux:
72779.02
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
A Perini Navy Press Office képén a brit bejegyzésű Bayesian vitorlásról, amely egy viharban a szicílai Palermo környékén 2024. augusztus 19-én hajnalban elsüllyedt. A fedélzetén tartózkodó 22 ember közül 15-öt kimentettek, egyet holtan találtak meg, hatot még keresnek.
Nyitókép: MTI/EPA/Perini Navy Press Office

Az utolsó percekről beszélt az elsüllyedt milliárdos luxusjacht matróza

Nyilvánosságra került a legénység egyik tagjának rendőrségi tanúvallomása.

Mint ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk augusztus 19-én hajnalban a Palermo melletti Porticellóban elsüllyedt egy vitorlás jacht. Rossz volt az időjárás, a balesetben 7-en meghaltak. Köztük volt a brit Bill Gates-nek is hívott Mike Lynch milliárdos üzletember és a 18 éves lánya is.

Az egyik túlélő, hiszen 22-en voltak a jachton, beszélt az elsüllyedés előtti utolsó percek. A legénység tagja szerint "megmentette, akit csak tudott", amikor a hajó elsüllyedt - írja a blikk.hu külföldi lapok alapján.

A 22 éves Matthew Griffiths éppen éjszakai őrszolgálatot adott, amikor a vihar közbeszólt. A nyomozóknak azt nyilatkozta, hogy a legénység minden tőle telhetőt megtett, hogy az utasokat kimenekítse - tudatta az olasz Ansa hírügynökség.

"Felébresztettem a kapitányt, amikor a szél 20 csomóra (kb. 37 km/h) erősödött. Parancsot adott, hogy ébresszük fel a többieket is" - mesélte Matthew, majd így folytatta: "A hajó megdőlt, és a vízbe estünk. Aztán vissza tudtunk mászni, és megpróbáltuk kimenteni, akit csak tudtunk"

"A hajó oldalán mentünk. Cutfield is megmentette a kislányt és az anyját" – utalt Charlotte Golunskire és az egyéves kislányára.

A Palermóhoz közeli Termini Imerese város ügyészei szerint mivel még nem emelték ki a roncsot a tengerből, a vizsgálat időt fog igénybe venni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×