eur:
394.59
usd:
356.29
bux:
0
2024. augusztus 19. hétfő Huba
Az éjszakai viharban megrongálódott elektromos távvezeték Kecskemét-Borbás külterületén 2018. június 13-án. Tömeges üzemzavart okozott a Nemzeti Közművek szolgáltatási területén a Dél-Alföldön június 13-ra virradóra végig vonuló vihar: csaknem százezer ügyfélnél okozott áramszünetet, de kora délelőttre már 70 ezer helyen helyreállították a szolgáltatást.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Leállt a kalapácshinta Pilisvörösváron, azonnal beszüntették a működését

Húsz percig állt egy vidámparki hinta a levegőben, mert a viharban megsérült egy, a rendezvénynek elektromos áramot biztosító transzformátor Pilisvörösváron.

A közösségi médiában terjedt az a poszt, amely arról szólt, hogy bár mindenki be volt kötve, ráadásul az igen veszélyes kalapácshinta még nem fordult át, nem fejjel lefelé lógtak a gondolában ülő vendégek, félelmetes volt a pilisvörösvári vursli.

Az áramellátás helyreállítása után épségben lehoztak mindenkit.

A Vörösvári Napok rendezői szerint nem volt indokolt a rendezvény beszüntetése a vihar miatt augusztus 18-án este, mert ez időjárási előrejelzések szerint az nem veszélyeztette a rendezvényen részt vevőket. A vidámpark üzemeltetője szerint nem volt vészhelyzet, a hinta még az első perdülés előtt leállt - írja a blikk.hu.

A gyermekem fent volt a kalapácshintán, de nem volt vészhelyzet, nem ijedtünk meg, tudtuk hogy nincs baj, előfordul ilyen leállás - írta a Facebookon Nagy Katalin. - Pár perc múlva lehozták őket, be voltak kötve, visszaadták a belépőjegy árát is.

A lap információi szerint a vidámpark minden berendezése megfelelő biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezett, amit a szervezők előzetesen többször is ellenőriztek.

Címlapról ajánljuk

Gyurcsány Ferenc jingjangolt egyet

Hiszem, hogy ma mi jobban kormányoznánk az országot, mint a jelenlegiek, és annál is, ahogyan azt másfél évtizede tettük – állítja Gyurcsány Ferenc hétfő reggeli, a politika jin és jangjáról szóló elmélkedésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×