eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Cannes, 2019. május 14.Bill Murray amerikai színész a The Dead Dont Die című nyitófilm vetítésén a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. május 14-én. Jim Jarmusch amerikai rendező alkotása szerepel a filmes seregszemle versenyprogramjában.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Hollywoodi világsztár vendégeskedett Tökölön

Bill Murray múlt hétvégén Németországból érkezett hazánkba, egy régi barátját és feleségét látogatta meg. A Golden Globe-díjas színész megkóstolta az unicumot és életében először cseresznyét is szedett.

Néhány napig Magyarországon tartózkodott Bill Murray, aki egy régi barátját, Michael Stengert és feleségét látogatta meg Tökölön. A Blikk képeket és videót is közölt a hazánkban vendégeskedő hollywoodi világsztárról, aki harmincöt éve ismeri a korábban a sofőrjeként is dolgozó Stengert. A magyar férfi 1956-ban disszidált az Egyesült Államokba, és New Yorkban is volt limuzinsofőr. Az Elveszett jelentés, az Idétlen időkig, a Szellemirtók és a St. Vincent című filmek főszereplője többek közt meglátogatta a dörgicsei Kaáli Autó- és Motormúzeumot is.

Bill Murray nemrég Németországban forgatott, és úgy döntött, elfogadja barátja meghívását.

Először járt Magyarországon, kedden pedig már tovább is utazik Görögországba, ahol egy golfversenyen vesz részt. Michael Stenger azt mondta a lapnak, hogy legelőször akkor fuvarozta a Golden Globe-díjas színészt, amikor harmincöt évvel ezelőtt a Saturday Night Live című New York-i szkeccsműsorban szerepelt. „Semmiféle sztárallűrje nincs. Ez a pasas még életében nem szedett fáról cseresznyét, most, a mi kertünkben csinálta először, és úgy ette, hogy mindene csupa cseresznyelé lett” – tette hozzá Michael Stenger.

„Nagyon jól érzem itt magam, ez egy gyönyörű ország” – nyilatkozta Dörgicsén a Blikknek Bill Murray, aki azt is elárulta, hogy korán kel, és mindennap desszertet reggelizik. A komikus, színész ellátogatott Budapestre is, és a magyar főváros is elnyerte a tetszését. Hétfőn egy budapesti étteremben járt, és megengedte a tulajdonosoknak, hogy fotózkodjanak vele.

Barátja elvitte őt egy borfesztiválra, de Bill Murray-nek jobban ízlett az unicum, ami saját elmondása szerint „teljesen lenyugtatta”. Cigányzenészeket viszont nehezen találtak, a filmcsillag azt mondta, ha hétfőn sem járnak sikerrel, majd a házukhoz hívnak muzsikusokat.

Címlapról ajánljuk
Ennek örülni fognak a piaci vásárlók: olcsóbb lett a gyümölcs és a zöldség is

Ennek örülni fognak a piaci vásárlók: olcsóbb lett a gyümölcs és a zöldség is

A nagybani piacon átlagban 15-20 százalékkal, a kiskereskedelemben pedig 10-20 százalékkal olcsóbb a gyümölcs és a zöldség idén, mint tavaly nyáron. Ennek részben az az oka, hogy itthon és Európa-szerte is sokkal jobb lett a termés, mint az előző két évben – mondta az InfoRádióban az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának stratégiai elemzője.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×