eur:
385.48
usd:
355.1
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
A többszörös nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein amerikai filmproducer (k) a New York-i legfelsőbb bíróságon tartott meghallgatása után 2018. december 20-án.
Nyitókép: Peter Foley

Kórházba került az amerikai szexragadozó

Kórházba került Harvey Weinstein volt hollywoodi producer szombaton New Yorkba való visszatérésekor, miután a városi fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte a nemi erőszak és szexuális erőszak miatt 2020-ban hozott ítéletét.

A bírósági döntés felháborodást váltott ki a MeToo mozgalomban annak ellenére, hogy Harvey Weinstein továbbra is börtönben van egy nemi erőszakért kiszabott, Kaliforniában hozott ítélet miatt.

"A New York-i büntetés-végrehajtási hivatal megállapította, hogy Weinstein azonnali orvosi ellátásra szorul" - közölte ügyvédje, Arthur L. Aidala az AFP francia hírügynökségnek adott nyilatkozatában. Hozzátette: "több vizsgálatot végeznek Harvey-n, és megfigyelés alatt tartják".

Csütörtökön New York állam fellebbviteli bíróságának tanácsa 4-3 arányban új tárgyalást rendelt el, mert úgy találta, hogy az eredeti bírósági eljárásban olyan tanút is meghallgattak, akinek a vádlott elleni vallomása nem kapcsolódott az ott szóban forgó ügyhöz.

A 72 éves Harvey Weinsteint egy New York-i bíróság 2020-ban bűnösnek találta abban, hogy 2013-ban megerőszakolta és szexuálisan bántalmazta Jessica Mann egykori színésznőt, 2006-ban pedig szexuálisan zaklatta Mimi Haleyi egykori produkciós asszisztenst. A férfit 23 év börtönbüntetésre ítélték.

A MeToo mozgalmat 2017-ben a leköszönt producer viselkedéséről szóló leleplezések indították el, akinek a múltban óriási befolyása volt a filmiparra, Hollywoodra. Azóta több tucatnyi nő, köztük Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow színésznő vádolta meg Harvey Weinsteint zaklatással, szexuális erőszakkal vagy nemi erőszakkal. Sok esetben azonban már elévült a vád.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×