eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác
A többszörös nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein amerikai filmproducer (k) a New York-i legfelsőbb bíróságon tartott meghallgatása után 2018. december 20-án.
Nyitókép: Peter Foley

Kórházba került az amerikai szexragadozó

Kórházba került Harvey Weinstein volt hollywoodi producer szombaton New Yorkba való visszatérésekor, miután a városi fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte a nemi erőszak és szexuális erőszak miatt 2020-ban hozott ítéletét.

A bírósági döntés felháborodást váltott ki a MeToo mozgalomban annak ellenére, hogy Harvey Weinstein továbbra is börtönben van egy nemi erőszakért kiszabott, Kaliforniában hozott ítélet miatt.

"A New York-i büntetés-végrehajtási hivatal megállapította, hogy Weinstein azonnali orvosi ellátásra szorul" - közölte ügyvédje, Arthur L. Aidala az AFP francia hírügynökségnek adott nyilatkozatában. Hozzátette: "több vizsgálatot végeznek Harvey-n, és megfigyelés alatt tartják".

Csütörtökön New York állam fellebbviteli bíróságának tanácsa 4-3 arányban új tárgyalást rendelt el, mert úgy találta, hogy az eredeti bírósági eljárásban olyan tanút is meghallgattak, akinek a vádlott elleni vallomása nem kapcsolódott az ott szóban forgó ügyhöz.

A 72 éves Harvey Weinsteint egy New York-i bíróság 2020-ban bűnösnek találta abban, hogy 2013-ban megerőszakolta és szexuálisan bántalmazta Jessica Mann egykori színésznőt, 2006-ban pedig szexuálisan zaklatta Mimi Haleyi egykori produkciós asszisztenst. A férfit 23 év börtönbüntetésre ítélték.

A MeToo mozgalmat 2017-ben a leköszönt producer viselkedéséről szóló leleplezések indították el, akinek a múltban óriási befolyása volt a filmiparra, Hollywoodra. Azóta több tucatnyi nő, köztük Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow színésznő vádolta meg Harvey Weinsteint zaklatással, szexuális erőszakkal vagy nemi erőszakkal. Sok esetben azonban már elévült a vád.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: jó előjel lehet, hogy most sérültünk le, és nem az olimpia előtt

Szilágyi Áron: jó előjel lehet, hogy most sérültünk le, és nem az olimpia előtt

Jövő héten, a madridi világkupán újra versenyezni fog a sérüléséből felépülő háromszoros olimpiai bajnok; azt mondta az InfoRádióban, hogy jót tett neki a pihenő, és mentálisan is feltöltődött. A Vasas kardvívója nemcsak edz, hanem kampányol is, ugyanis nyáron be szeretne kerülni a NOB sportolói bizottságába.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Ukrajna az utóbbi időben szinte minden éjjel dróntámadást indít egy-egy orosz olajfinomító ellen: legutóbb a Lukoil egyik finomítójában csapott fel a tűz a Volgográdi területen. Ukrajna intenzíven támadta a határhoz közeli Belgorod városát, ahol egy tízszintes lakóház egy komplett lépcsőháza összeomlott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×