eur:
394.99
usd:
367.8
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Fotó: Infóstart
Nyitókép: Infóstart

Kétmillió euró égett el a Dunán

Kiderült, hogy hány forintba került az a luxusjacht, amely kedden gyulladt ki a Hajógyári sziget kikötőjében Óbudánál.

A tűz kialakulásának oka egyelőre ismeretlen - közölte a közösségi oldalán a Wiking Yacht Club. Ahogy azt az elsők között megírtuk a katasztrófavédelem már hivatalból vizsgálja az esetet, ez hetekbe is telhet.

A luxushajót egyébként a tűzoltók süllyesztették el, mert csak így tudták megfékezni a lángokat. Erről is részletesen beszámoltunk.

Az interneten sokan találgatták, hogy volt-e biztosítási a vízijárműnek és egyáltalán mekkora lehet az értéke. Nos, a kikötői klub azt írja: a hajó értékesítési céllal van a Magyar Kikötő Zrt. tulajdonában.

A tervezett értékesítési ára 2 millió euró lett volna.

A hajó Casco biztosítással nem rendelkezett.

Azt ígérik, hogy az oltás során elsüllyesztett hajót rövid időn belül kiemelik, és addig is bójákkal láthatóvá tették a balesetveszély elkerülése miatt. A dunai hajóközlekedés, valamint a Wiking Yacht Club működése zavartalan - tették még hozzá.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×