eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Fotó: Időkép videó
Nyitókép: Időkép videó

Rejtélyes hétvégi robbanás tartja lázban Zalaegerszeget - videó

Földközeli robbanás volt a hétvégén Zalaegerszegen. Egyelőre csak találgatnak, hogy mi történt. Annyi biztos, hogy a közelben lévők lökéshullámokat is tapasztaltak.

Az eset pénteken este, nem sokkal 6 óra után történt. Erről az Időkép és a zaol.hu is beszámolt. A helyi lap szerint szombaton délelőttig nem érkezett bejelentés se a rendőrséghez, se a katasztrófavédelemhez.

Az még kérdés, hogy pontosan mi történhetett. Voltak, akik meteorra gyanakodtak, de ezt egy helyi amatőr csillagász kizártnak tartja, mondván a vármegyeszékhelyen, Szív-hegyen működő csillagvizsgálójának hét kamerája egymás látószögét némileg átfedve figyeli folyamatosan az égboltot, ebből kettő, az északra és a nyugatra tájolt érzékelte a felvillanó fényt. Annak viszont semmi jele, hogy a légkörben érkezett valami tárgy, márpedig ez nyom nélkül nem következhetett volna be. Ezt az is erősíti, hogy a fény alulról fölfelé terjedt, ezért kizárható, hogy a légkörből érkezett volna ennek előidézője.

Az Időkép inkább azt valószínűsíti, hogy pirotechnikai eszköz vagy nagyfeszültségű kisülés lehet.

Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×