eur:
393.65
usd:
364.51
bux:
71909.91
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A magyar népművészet és közművelődés kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Bálint György kertészmérnök (Bálint gazda) budapesti otthonában 2017. október 16-án.
Nyitókép: MTI/Czimbal Gyula

Siófokon lett rosszul Bálint gazda, reménykedtek a felépülésében

A kertészmérnök, volt országgyűlési képviselő száz éves volt, hétfőn hunyt el.

Az ország népszerű Bálint gazdája Siófokon lett rosszul, ott került kórházba, majd egy főváros-közeli intézménybe szállították. Családja remélte, jobban lesz, de tüdőgyulladást kapott, amit idős szervezete már nem tudott leküzdeni – írta a Blikk.

– A múlt héten utaztunk Siófokra, a nyaralóba, ahogy odaértünk, Gyurka rosszul lett - mondta Bálint György felesége, Antónia. – Azonnal a helyi kórházba vittük, néhány nap után pedig másik intézménybe szállították. Reméltük, a héten már hazajöhet, a vitalizáló kezelés, a gyógyszerek segítenek, de sajnos nem így lett, tüdőgyulladást kapott. A család még el tudott búcsúzni tőle, majd csendesen elaludt.

Bálint gazda idősen is aktív életet élt. Egy hónapja még arról beszélt, nehezen bírja a koronavírus miatti bezártságot, metszegeti a kertben a szőlőt, alig várja, hogy ismét mehessen előadásokat tartani.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Tovább drágult sokak kedvenc élelmiszere

Tovább drágult sokak kedvenc élelmiszere

2024 májusában a kakaó és a csokoládépor fogyasztói ára az Európai Unióban mintegy 6,3 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, az árnövekedés üteme azonban már láthatóan lassul. A rendkívüli drágulás hátterében több tényező áll, amelyek közül néhány már hosszabb ideje befolyásolja a piacot - derült ki az Eurostat friss adataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×