eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Halálos medvetámadás történt a székelyföldi Kőrispatakon

Halálos medvetámadás történt péntek délelőtt a székelyföldi Kőrispatakon.

Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője elmondta: meghalt az a 35 éves férfi akire pénteken rátámadt egy medve a Hargita és Maros megye határán fekvő Kőrispatak (Criseni) határában.

A férfi negyedmagával dolgozott az erdőben, amikor - a sürgősségi bejelentést tevő személy szerint - ráakadtak a medve barlangjára. Az állat súlyosan megsebesítette a férfit, a társai szekéren szállították a faluba, egy olyan helyre, ahol már volt telefonos térerő, és riasztani tudták a mentőket.

Péter Szilárd elmondta, előbb a székelykeresztúri mentők vették át az eszméletlen áldozatot, aztán a székelyudvarhelyi rohammentősök próbálták feléleszteni, de a férfinak a mellkasi és felső végtagi sérülései mellett feltételezhetően belső sérülései is voltak, ezért az újraélesztés eredménytelennek bizonyult.

A férfihez mentőhelikopter is indult, de visszafordult, miután a székelyudvarhelyi rohammentősök megállapították a halál beálltát.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke közölte a közösségi hálón létrehozott Vadkárok Székelyföldön oldalon, hogy a medvetámadás áldozatául esett férfi egyedül nevelte két kiskorú gyermekét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×