eur:
392.8
usd:
363.64
bux:
72172.67
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Szándékosan kisiklattak egy megszökött, 268 vagonos gigavonatot - videó

A négy mozdony vontatta hosszú vasúti szerelvény vezető nélkül meglódult, ráadásul tele volt frissen kibányászott vasérccel.

Ausztrália nyugati részén több bányavállalat is saját vasúti üzemmel rendelkezik. Az összességében Pilbara régióként ismert bányászati övezetben a BHP Billiton nevű cég egyik vasérccel megrakott vonatával történt az eset.

A 268 vagonból álló, négy mozdony által vontatott szerelvény mozdonyvezetője valamilyen hibát észlelt, ezért megállította a vonatot. Hogy ezután pontosan mi történt, azt nem lehet tudni, de a szerelvény megfutamodott, vagyis vezető nélkül elindult és 92 kilométert tett meg, mielőtt a központból egy kitérőnél kisiklatták a Port Headland nevű kikötő felé tartó járművet - írta az iho.hu.

A társaság közleménye szerint személyi sérülés nem történt, de egy Facebook-bejegyzés tanúsága szerint a szerelvényből több tucat vagon kisiklott, beleértve a mozdonyokat is. A tengelyek szanaszét repkedtek, az ércszállító kocsik halomban állnak.

Az ausztrál híradások szerint a megfutamodás huszonöt percig tartott, ez azonban nehezen elképzelhető, mert ahhoz a szerelvény átlagosan 220 kilométer/órás sebességgel kellett volna haladjon. Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy milyen biztonsági felszereltsége lehet ezeknek a mozdonyoknak, ha vezető nélkül ekkora utat meg tud a szerelvény tenni – például, miért nem rendelkezik éberségi berendezéssel, ami megállatja a vonatot, ha a mozdonyvezető nincs jelen a fülkében - vetette fel a közlekedési szakportál.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Economist: ideje, hogy Joe Biden visszalépjen

Economist: ideje, hogy Joe Biden visszalépjen

Újabb véleménycikket közölt a brit Economist magazin Joe Biden amerikai elnök visszalépése mellett érvelve. A hetilap legelőször 2022-ben írt arról, hogy a demokrata elnök jobban tenné, ha nem indulna újra, majd múlt héten ismét a visszalépésre szólították fel Bident. Ezúttal a Demokrata Párt gyakori kampányüzenetét, a demokrácia védelmét idézik, amikor úgy fogalmaznak: "Amerika megújulásának most kell elkezdődnie. Nincs is jobb módja ennek, mint egy új jelölt megválasztása Trump legyőzésére."

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×