eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Velence, 2017. szeptember 6.Michael Caine brit színész érkezik a velencei Lidóra a 74. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. szeptember 6-án. (MTI/EPA/Ettore Ferrari)
Nyitókép: MTI/EPA/Ettore Ferrari

"Ugyanannyit kerestem a bukásokkal, mint a sikerekkel"

Az Oscar-díjas Michael Caine új könyvében élettapasztalatait osztja meg az olvasókkal, akiknek mások mellett azt tanácsolja, hogy legyenek kedvesek.

A napokban jelent meg a 85 éves brit színész Blowing the Bloody Doors Off című könyve az Egyesült Államokban a Hachette kiadásában. A kötet részben memoár, részben tanácsadó kézikönyv leendő színészeknek és mindazoknak, akik sikeresek akarnak lenni az életben.

Mint Caine korábban egy Twitter-üzenetében jelezte, könyvében azokat a "leckéket" foglalta össze, amelyeket az életből és filmjeiből megtanult. Tanácsai jórészt régivágásúak:

"tanuld meg a szövegedet", "dolgozz keményen", "légy kedves az emberekhez", "légy szerencsés"

- üzeni az olvasóknak.

Caine a hatvanas években debütált a filmvásznon, majd pályafutása alatt több mint száz filmben szerepelt. Kétszer nyerte el az Oscar-díjat: Woody Allen Hannah és nővérei (1986) és Lasse Hallström az Árvák hercege (1999) című filmjében nyújtott alakításáért.

Az Alfie, a Get Carter és A sötét lovag sztárja új könyvéhez Az olasz meló című filmjének egy sorából idézett a címhez: "You're only supposed the blow the bloody doors off!" (Csak az ajtókat kellett volna lerobbantanod!).

Caine elismerte, hogy élvezte a hírnevet, de arra is emlékeztetett, hogy nagyon keményen dolgozott, előfordult, hogy négy év alatt 12 filmben szerepelt. A mintegy száz film között, amit forgatott, több nagy bukás is volt, de azokból is tanult.

"Tanultam belőlük, de fizettek is értük. Ugyanannyit kerestem a bukásokkal, mint a sikerekkel"

- fogalmazott. A színésztől, akit II. Erzsébet királynő lovaggá ütött, legutóbb 2010-ben jelent meg memoárkötet, amely a magyar kiadásban az Egy angol úr Hollywoodban címet kapta.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×