eur:
392.55
usd:
362.53
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Másfél hete nem találják a Görögországban eltűnt magyar turistát

Tizenkét napja senki sem tud semmit a Görögországban nyomtalanul eltűnt magyar férfiról.

A miskolci szobafestő egyedül utazott el a tengerparti nyaralásra. A vakáció helyszínéül a kis halászfalut, Platamont választotta. Szeptember 21-én befizetett egy szervezett programra. Ám, amikor a csoport a hajós kirándulásra indult volna, a férfi nem jelent meg a gyülekezőhelyen, azóta nem adott életjelet magáról – írja a Blikk.hu.

A fia – amint megtudta, hogy baj van – a helyszínre ment megkeresni édesapját. „Közel egy hétig voltam kint, de nem találtam meg az édesapámat. Mindent bejártam, éjjel-nappal mentem, kutattam, hol lehet. A falu negyven kilométeres körzetében átfésültem mindent, ám hiába. Vasárnap hazajöttem, de továbbra is tartom a kapcsolatot a rendőrséggel, s azonnal értesítenek, ha találnak valami nyomot, vagy – ami a legjobb lenne –, ha apukám előkerülne” – nyilatkozta.

Különösen megrázó élményben volt része Görögországban az édesapját kereső férfinak, mert egyik nap behívták a rendőrségre, ugyanis a vízből egy azonosítatlan holttestet emeltek ki. Attila nagyon félt, de amikor egy fényképen megmutatták neki a holttestet, megnyugodott, mert nem az apukája volt a felvételen.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×