eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Drámai részletek a magyar hegymászó tragédiájáról

Holtan találtak egy 27 éves magyar túrázót az ausztriai Rax hegységben

A férfit két bécsi ápolónő fedezte fel hétfőn, akik a Preinerwandsteig hegyre tartottak. A magyar túrázó is ezt a szakaszt próbálta megmászni, ám 1700 méteren egy omladékos árokba zuhant és meghalt. Az ápolónők azonnal megkezdték az újraélesztést.

"45 percen keresztül küzdöttek érte, mindhiába – közölte a Blikk-kel Roland Berger, a niederösterreichi rendőrség sajtóreferense. – A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett a fején, a törzsén, valamint a lábán, hogy azok a halálát okozták."

Azonnal segítséget hívtak, de

a rossz időjárási viszonyok miatt félbe kellett szakítani a helikopteres mentést.

Végül öt óra alatt tizenhét hegyimentő érkezett a helyszínre, de a férfi életét már nem tudták megmenteni.

"Feltételezhetően egy egyedül járó hegymászó volt. Ez komoly rizikófaktor: tipikus baleseti forrás, hiszen ha valaki egyedül indul el egy ilyen veszélyes túrára, nincs vele senki, aki a bajban segíteni tudna rajta" – mondta a lapnak Bácskai Gusztáv, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség tagja.

Hozzátette: a férfi egy úgynevezett vasalt úton haladhatott, a meredek, sziklás terepeken ugyanis speciális, vasból készült biztosítékokat építenek be a sziklafalba.

Az ügyben még nyomoznak a kinti hatóságok, azt ugyanis egyelőre nem tudják, hogy miként zuhanhatott az árokba a magyar férfi.

A Bors szerint a 27 éves férfi a negyedik magyar idén, aki hegymászás közben életét vesztette.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×