eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Újjászületett egy sajátos Maléves jármű

Újjászületett egy sajátos Maléves jármű

Végéhez ért a Malév egykori autóbuszának teljes felújítása. Az őszi sajtóbemutató előtt több helyen is nyilvánosan bemutatkozik a kultikus jármű. A megújult MALÉV 350-es szombaton a X. polgári Ikarus, Csepel, Rába találkozón szerepelt.

Az Ikarus 2016 őszén, egy éve került a reptérlátogatásokat is szervező Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) flottájába második tulajdonosától, a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnáziumtól. Rövid üzemelést követően megkezdődött a jármű teljes restaurálása - írta az omnibusz.blog.hu.

Formaterv

A 300-as család dizájnját Örsi Ferenc ipari formatervező álmodta meg.

A végeredmény már az 1986-os frankfurti autókiállításon is óriási sikert aratott.

Kiderült, hogy a busz eredeti, holland DAF motorja rendkívül jó állapotban van, a gyári értékek több mint 90%-t teljesíti.

Ezek után egy cég felújította a busz vázszerkezetét, egy másik üzemben felújították a klímaberendezést, egy újabb helyen pedig megújult több szerkezeti elem és újrafényezték - a fényezőmester archív fotók segítségével tervezte meg az Ikarus DAF 350-es régi-új külsejét.

Még mindig nem volt vége: a jármű a DAF budapesti bázisára költözött, ahol számos rendszere, alkatrésze esett át alapos műszaki karbantartáson.

2017 júniusában a busz visszatért a Győr melletti Nyúlra, ahol a kárpitozás, az ülések beszerelése, az elektromos rendszer beállítása és az utolsó simítások zajlottak az utastérben. Augusztusban Ferihegyen megkezdte a bevezető üzemelést, így immár kiváló tapasztalatok birtokában várja az autóbusz a rövidesen következő sajtóbemutatót.

Ilyen volt a busz:

Hamarosan bemutatkozik:

További videók:

https://www.youtube.com/watch?v=UWmV_XXCGLo

https://www.youtube.com/watch?v=GfWrZ2wjLlA

https://www.youtube.com/watch?v=sZFUxTQbOac

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Megtorlást tervez Izrael hadserege, Amerika tagadja az offenzíváról szóló hírt - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Megtorlást tervez Izrael hadserege, Amerika tagadja az offenzíváról szóló hírt - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×