eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Újabb érdekes információk a Budapesten lebénult brit tévés ügyében

A rendőrség is nyomozott a mogyoróallergiája miatt egy budapesti étteremben anafilaxiás sokkot kapó brit nő ügyében, de felfüggesztették az eljárást. Az Index megtalálta a vendéglőt is, amely ellen azonban az agykárosodást szenvedő nő családja sem indított kártérítési pert.

Amint már megírtuk, Amy May Shead a brit ITV csatornán futó reggeli műsor, a This Morning producere 2014. április 14-én néhány barátjával Budapestre utazott, és ellátogatott egy étterembe. Egy magyar nyelvű üzenettel jelezte a pincéreknek, hogy súlyos földimogyoró-allergiában szenved. A személyzet biztosította őt, hogy a csirkés étel nem tartalmaz mogyorót. A nő ennek ellenére rosszul lett az első falat lenyelése után, és olyan súlyossá vált az állapota, hogy leállt a keringése. Olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy a nő azóta is beszéd- és mozgásképtelen, állandó ellátásra szorul, és csak pislogással képes kommunikálni.

A Bors megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: a VII. kerületi kapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen, de

a nyomozást a rendőrség 2014. július 4-én felfüggesztette, mert az elkövető kiléte nem volt megállapítható.

Ez azt is jelenti, hogy ha új adat kerül elő, ismét megindítható a büntetőeljárás.

Az Index pedig megtalálta azt a budapesti éttermet, ahol a tragédia történt. Egy belvárosi, nem igazán felkapott helyről van szó, amelyet a magyaros ételek miatt kedvelnek a külföldiek. Egy törzsvendég elmesélte, hogy a brit nő először csak kisebb rosszullétre panaszkodott, ő kísérte ki a friss levegőre, ahol hirtelen elájult, majd leállt a keringése. Az egyik pincér kezdte el az újraélesztését, ez mentette meg az életét. A férfi arra nem emlékszik, noha a mostani hírekben szerepelt, hogy a nőnél két allergia elleni injekció is volt, amit még beadott magának.

Az étterem vezetői másnap elmentek a kórházba, hogy a vendég állapotáról érdeklődjenek, de mivel nem hozzátartozók, nem adtak nekik felvilágosítást. A szülők később sem keresték meg őket azzal, hogy pontosan mi is történt a lányukkal az étteremben. Arra gyanakszik, hogy ők is sejtették: lányuknak ilyen súlyos ételallergiával nem szabadott volna étteremben ennie. Valószínűleg ezért nem is indult kártérítési eljárás az étterem ellen, bár Amy May Shead édesanyja azt mondta, hosszú ideig foglalkoztak ezzel a kérdéssel ügyvédjeik, végül letettek erről, mert az étteremnek nem volt felelősségbiztosítása.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×