eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Emberevő tigrisek tartanak rettegésben falvakat

Hét embert ölt meg két tigris az elmúlt hetekben Indiában, a vadállatok megették áldozataik egyes testrészeit is. Az Uttar Pradesh szövetségi államban fekvő Pilibhit tigrisrezervátum körzetében mintegy 30 faluban részleges kijárási tilalmat rendeltek el.

A gazdák csak felfegyverkezve és nagy csoportokban merészkednek ki földjeikre, a gyermekek csak kísérettel mehetnek iskolába vagy otthon kell őket tartani - adta hírül vasárnap a The Times of India napilap.

A helyi hatóságok közlése szerint az egyik tigrist, amely hat embert ölt meg, a napokban sikerült felkutatni és elaltatni, majd egy állatkertbe vitték.

Nem sokkal később azonban egy másik tigris megtámadott és megölt egy nőt. Ebben az esetben azonban az áldozat tűzifát keresve bement a tigrisrezervátumba és mintegy 300 méterre eltávolodott annak határától, itt érte őt a halálos támadás.

A hatóságok hangsúlyozzák, hogy a tigris nem közelített meg egyetlen falut sem, ezért ezt az állatot nem fogják felkutatni.

A falusiak ezért az gondolják, hogy a hatóságok mossák kezüket, nem gondoskodnak biztonságukról.

Indiában a becslések szerint mintegy 2200 tigris él vadon. A legtöbbször akkor támadnak emberekre, ha azok betérnek a tigrisrezervátumokba.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×