eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Pórul jár, ha rágyújt Triesztben

Új, szigorú szabályokat és magasabb büntetéseket vezet be Trieszt a közterületi viselkedési kódexet illetően: tilos például a padokon aludni, az utcán és a járdán tartósan a földre feküdni vagy ülni, kéregetni és alkoholt fogyasztani.

A közeljövőben életbe lépő előírások szerint 150 és 900 euró (46-280 ezer forint) közötti pénzbüntetéssel sújtható az, aki padon, utcán, járdán vagy történelmi jelentőségű épületek közelében alszik. Tilos kéregetni, és a járókelők sem adhatnak pénzt a kéregetőknek.

Tilos továbbá a parkokban dohányozni és alkoholt fogyasztani. Aki e szabály ellen vét, akár 600 eurós (186 ezer forintos) büntetést is kaphat.

Az önkormányzat szigorúan fellép a prostituáltak kuncsaftjaival szemben is. Azok az autósok, akik járművükkel megállnak, hogy prostituáltakkal tárgyaljanak, 1500 eurós (465 ezer forintos) büntetésre számíthatnak.

Az utcabútorok megrongálását 10 ezer euró pénzbírsággal büntetik, amelyet az okozott kár megtérítésén túl kell megfizetni.

"Az új szabályok megalkotásában a képviselőtestület minden pártja részt vett. Gondoskodni akarunk a város tisztaságáról és biztonságáról" - mondta Pierpaolo Roberti polgármester-helyettes.

A szabály, amely megtiltja, hogy a kéregetőknek pénzt adjanak, a koldusokat kihasználó bűnbandák elleni harcot szolgálja.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×