eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Megkötözték, megszurkálták a diákokat, majd rájuk gyújtották a lakást

Két tehetséges francia diák összeszurkált, megkötözött, elszenesedett holttestére bukkantak a rendőrök egy kiégett londoni lakásban. A fiatal férfiak a londoni Imperial College-ban tanultak cserediákként.

Július végén utazott volna haza három hónapos szakmai gyakorlatáról a két tehetséges francia diák, Laurent Bonomo és barátja, Gabriel Ferez; a fiatalok holttestére vasárnap éjjel találtak rá a rendőrök egy kiégett délkelet-londoni lakásban.

A nyomozókat is megdöbbentette, micsoda kegyetlenséggel végeztek a két fiúval. "Egész pályafutásom alatt nem láttam ilyen iszonyú sebeket" - mondta Mick Duthie főnyomozó, hozzátéve: nemcsak őt, hanem kollégáit is nagyon megviselte a tetemek látványa.

A két 23 éves fiatalember - akiket haláluk előtt megkötöztek, majd 250-szer fejen, nyakon és mellkason szúrtak - holtteste azután került elő, hogy a tűzoltókat lakástűzhöz hívták a Sterling Gardenshez vasárnap késő este. A szemtanúk szerint gyújtogatás történt, robbanás is volt.

A rendőrök még nem tudják, ki lehet a felelős a gyilkosságokért, ám tanúk arról számoltak be, hogy azidőtájt, amikor a lángok felcsaptak a lakásban, az épületből egy fehér bőrű fiatal férfit láttak elrohanni. A nyomozók nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a két, a londoni Imperial College-ben tanuló fiút megkínozták, mielőtt megölték.

Laurent Bonomo és Gabriel Ferez a legrangosabb francia műszaki iskola, az École Polytechnique egyik tagintézményében végzett kitűnő eredménnyel. Az intézmény szóvivője közölte: a diákok generációjuk legragyogóbb elméi közé tartoztak.

A két fiú kevesebb mint 24 órával azután halt meg, hogy a brit fővárosban halálra késelték az egyik tévésorozat, az EastEnders egyik szereplőjének 16 éves öccsét. Ben Kinsella az elmúlt hetekben Londonban tomboló erőszak tizenhetedik áldozata volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×