eur:
400.24
usd:
369.36
bux:
74127.83
2024. október 18. péntek Lukács

Kínában kiverték a biztosítékot Sharon Stone szavai

Kínában kiverte a biztosítékot a hollywoodi sztár, Sharon Stone nyilatkozata, amely szerint a távol-keleti ország hibás Tibet-politikája, illetve az ország rossz karmája okolható a több tízezer áldozattal járó földrengésért.

Az Elemi ösztön sztárja Cannes-ban járva nemcsak filmjeiről nyilatkozott a sajtóban, hanem azt is kijelentette: Kína a földrengéssel "fizetett" azért a hibás politikáért, amelyet Tibet kapcsán képvisel.

A színésznő arról is beszámolt, hogy számára nem érthető, hogyan kaphatta meg Kína az olimpia rendezési jogát, és elítélte azt is, ahogy az ország a Dalai Lámához viszonyul, akit Sharon jó barátjának tart.

Az 50 éves sztár az újságíróknak kifejtette: ha az ember nem jó, akkor rossz dolgok történnek vele, és ez történt Kínával is. Álláspontja azonban némileg enyhült, amikor levelet kapott az egyik tibeti alapítványtól, amely a földrengés áldozatainak megsegítésére gyűjtött adományokat.

"Komoly lecke volt számomra, hogy néha meg kell tanulni lehajtani a fejünket, és segíteni kell azoknak is, akik nem voltak jók hozzánk" - tette hozzá a színésznő.

Kijelentései ennek ellenére nem arattak nagy tetszést Kínában, az egyik mozilánc vezetője például kijelentette, hogy nem hajlandó lejátszani a sztár filmjeit.

Nem ez az első eset, hogy Sharon Stone nemzetközi botrányt vált ki a kijelentéseivel. Korábban az iraki háború kapcsán is kifejtette nemtetszését, amelyre több magas rangú vezető csak úgy reagált: a háború nem egy hollywoodi film.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.18. péntek, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×