eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Semmi sem szent: a müncheni tragédia emléksálait is eladták a drukkerek

A tiszteletlen drukkerek az interneten kínálták eladásra azokat az emléksálakat, amelyeket az 1958-as müncheni tragédia ötvenedik évfordulóján, a vasárnapi Manchester United-Manchester City mérkőzés előtt osztottak ki a szurkolóknak.

Valamennyi néző, aki vasárnap kilátogatott a manchesteri rangadóra, az Old Trafford stadionba, kapott egy levelet a United igazgatójától, egy másolatát az 1958. február 6-i tragédia utáni első mérkőzés programfüzetének, valamint egy emléksálat.

A Manchester United-Manchester City mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, és ekkor tartotta a magasba a 76 ezer szurkoló a sálakat.

Sokan azonban megpróbáltak ebből is hasznot húzni, és az interneten kínálták eladásra a sálakat. Érdekes, hogy már a mérkőzés előtt is felkerült néhány darab az eBay nevű internetes aukciós oldalra, majd a találkozó után több tucatnyit árultak.

A sálak három és hatvan font közötti áron mozogtak, ám az oldalt üzemeltető cég közbelépett, és megtiltotta ezeknek a sálaknak az értékesítését az interneten, azok egyedisége és a tragédiával való kapcsolata miatt.

A Manchester United üdvözölte a lépést. Az ötven évvel ezelőtti tragédia egyik túlélője, Albert Scanion kiemelte: az emberek nem azért járnak az ilyen meccsekre, hogy pénzhez jussanak utána.

A Manchester United játékosai 1958. február 6-án Belgrádból tartottak hazafelé egy BEK-találkozóról, amikor a müncheni tankolást követően a repülőgép harmadszorra sem tudott felszállni, kiszaladt a kifutópályáról és közel 200 km/órás sebességgel egy épületnek csapódott. A tragédiában nyolc játékos vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×