eur:
401.6
usd:
364.16
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga

Hatalmas pénzeknek int búcsút New York

Nem volt túl jó év a tavalyi New York számára: a város több tízmillió dollár bevételtől esett el, mivel sokkal kevesebb tévé- és mozifilmet forgattak ott, mint 2006-ban.

Öt éven át folyamatosan növekedett a New York-i forgatási napok száma, 2007-ben azonban sokkal kevesebb időt töltöttek ott a stábok, mint tavalyelőtt - adta hírül a város polgármesteri hivatalának illetékes szerve.

A rekordév a 2006-os volt: ekkor 34.718 napot forgattak a Nagy Almában, míg az elmúlt esztendőben "csak" 28.594-et.

A filmipar évente körülbelül 5 milliárd dollárt tesz hozzá a város költségvetéséhez, ez az összeg azonban most minden bizonnyal kevesebb lesz.

New York vezetése a bevételkiesésért a forgatókönyvírókat teszi felelőssé, akik tavaly november 5-én hirdették meg sztrájkjukat. Ez addig tart, amíg meg nem tudnak állapodni a tévé- és filmstúdiókkal a DVD-kiadások és az internetes letöltések utáni részesedésükről.

A szakértők szerint a sztrájk - bár még három hónapja sem tart - máris hatalmas kárt okozott a filmiparnak: nemcsak a már futó, hanem az előkészületben lévő produkciók megvalósítására is komoly hatással van.

Annak ellenére, hogy 2007-ben kevesebbet forgattak a városban, mégis ez volt a stábok számára a harmadik legdolgosabb esztendő New Yorkban, amióta megkezdődött ott a filmezés.

A városban több nagy érdeklődésre számot tartó filmet forgattak tavaly is, többek között a Szex és New York című sorozat filmadaptációját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Ma az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a piaci hangulat, és nagy negatív fordulat volt látható a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európára is átterjedt a mérsékelten negatív befektetői légkör, estek az indexek, aztán a nyitást követően a vezető amerikai indexek is süllyedtek. Ebben szerepe lehetett a vártnál erősebb amerikai ISM szolgáltatói BMI-nek is, ami lassabb Fed kamatcsökkentést vetít előre, és annak is, hogy az iráni rakétacsapások miatt Izrael az iráni olajlétesítmények elleni csapást egyeztet az Egyesült Államokkal. Az is lényeges lehetett még, hogy a pénteki, kiemelt jelentőségű átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés előtt óvatossabbak voltak a befektetők az új pozíciók felvételével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×