eur:
401.56
usd:
363.91
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga

A náci propagandaminiszterhez hasonlították Tom Cruise-t

Egy neves német történész szerint Tom Cruise egyik, a Szcientológia Egyház előtt tartott beszéde éppen úgy hangzott, mint ha a náci propagandaminiszter, Joseph Goebbels adta volna elő.

Guido Knopp, a II. világháború egy neves német kutatója szerint Tom Cruise éppen úgy beszél, mint egykoron Joseph Goebbels náci propagandaminiszter.

A kutató mindezt azután jelentette ki, hogy az internetre felkerült Tom Cruise egyik négy évvel ezelőtt megtartott prédikációjának videofelvétele. A színész beszédében egy kérdést tett fel az egyház tagjainak - "megtisztítjuk ezt a helyet?" - amelyre a hallgatóság egyszerre válaszolt igennek.

Tom Cruise-t itt láthatja beszélni a Szcientológia Egyházról.

A történész szerint ilyen kérdéseket a náci Németország propagandaminisztere, Joseph Goebbels tett fel az embereknek 1943 környékén.

Az amerikai színész legutolsó filmje is a II. világháborús Németországot jeleníti meg. A Valkyrie című alkotásban - amely júniusban kerül a tengerentúlon a mozikba -, Tom Cruise Hitler ellenlábasát, Claus Schenk von Stauffenberg ezredest alakítja, aki 1944. július 20-án személyesen vitt be egy bombát a náci vezér főhadiszállására, de mivel a merénylet nem járt sikerrel, letartóztatták és kivégezték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Kis mínuszban az amerikai indexek a fontos adatok előtt

Kis mínuszban az amerikai indexek a fontos adatok előtt

Ma az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a piaci hangulat, és nagy negatív fordulat volt látható a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európára is átterjedt a mérsékelten negatív befektetői légkör, estek az indexek, aztán a nyitást követően a vezető amerikai indexek is süllyedtek. Ebben a pénteki, kiemelt jelentőségű átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés előtti óvatosságnak és az iráni-izraeli háború kockázatával kapcsolatos nagyfokú bizonytalanságnak is lehet szerepe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×