eur:
398.71
usd:
360.35
bux:
74372.71
2024. október 2. szerda Petra

Majdnem börtönbe került a 12 éves fiú egy darab kolbász miatt

Ejtette a vádat a bíróság egy 12 éves brit fiú ellen, akit azért tartóztattak le a rendőrök még augusztusban, mert egy darab kolbászt vágott a szomszédjában lakó idős férfihoz.

A 12 éves fiút rendőrök vitték el augusztusban, miután egy 74 éves férfi, Michael Deegan azt jelentette, hogy a gyerek kővel dobta meg. Kiderült azonban, hogy a fiú nem követ hajított az idős ember felé, hanem egy darabka kolbászt.

A meghallgatások során világossá vált, hogy a fiú éppen kertjükben piknikezett a barátaival, amikor szóváltásba keveredett az egy kocsmából hazafelé tartó Michael Deegannel, majd hozzávágta a kolbászt. A nyugdíjas ezután tett feljelentést.

"Csak egy igazán kis darab kolbász volt - magyarázta a tanulási nehézségekkel küzdő, ezért speciális iskolába járó fiú. - Tudom, hogy nem kellett volna megtennem, de megint ordítani kezdett velem, ahogy szokott, így egyszerűen csak hozzávágtam."

Az ügyet vizsgáló bíró, Tim Devas szerint nevetséges, hogy a gyereket egy ilyen apróság miatt lecsukták.

"Ha a fiú úgy tett, ahogy állítják, akkor nagyon rosszul viselkedett. De a köz érdeke, hogy vádat emeljünk egy olyan 12 éves gyerek ellen, aki eldobott egy kolbászt?" - tette fel a bíró a költői kérdést.

Tim Devas felkérte az ügyészi hivatalt, hogy gondolja át a döntést, amely szerint folytatni kellett volna az ügyet; a vádat végül kedden ejtették.

Az ügyészség ugyanakkor figyelmeztette a gyereket, hogy ügyét újra elővehetik, ha ismét összeütközésbe kerül a törvénnyel.

A gyerek szülei, akik az első pillanattól viccnek tartották, hogy fiukat egy darab kolbász elhajítása miatt vád alá helyezték, kedden úgy nyilatkoztak: végre győzedelmeskedett a józan ész.

A gyerek letartóztatása, lecsukása, és az, hogy négyszer is meghallgatta a bíróság 10 ezer fontjába (356 ezer forint) került az adófizetőknek.

Címlapról ajánljuk
Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük, de... - Irán Európának üzent

"Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük, de..." - Irán Európának üzent

Telefonon konzultált több európai hivatali kollégájával Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter közvetlenül azután, hogy országa kedd este több száz rakétával támadta Izraelt - jelentette szerdán az iráni állami média. Izrael és Irán is fenyegetőzik azzal, hogy majd visszalő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
A nagyszabású iráni csapás után folytatódik Izrael libanoni hadművelete, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT – Híreink a közel-keleti konfliktusról szerdán

A nagyszabású iráni csapás után folytatódik Izrael libanoni hadművelete, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT – Híreink a közel-keleti konfliktusról szerdán

Kedden Irán mintegy 180 ballisztikus rakétát lőtt ki Izraelre, miután a zsidó állam pénteken végzett az Irán-barát Hezbollah terrorszervezet vezérével, Hasszán Naszrallahhal. A csapásról szóló utasítást maga Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője adta. Izrael válaszcsapást ígért. Kedd este az izraeli Jaffában terrortámadás történt, amelyben hét izraeli életét vesztette, egy női katona súlyosan megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×