eur:
398.71
usd:
360.35
bux:
74372.71
2024. október 2. szerda Petra

Filmből kölcsönzött ötlettel szöktek meg a rabok

A remény rabjai című filmben látott módon szökött meg két elítélt egy New Jersey-i börtönből. A két férfi üzenetet is hagyott, amelyben köszönetet mondanak egy börtönőrnek.

Immár ötödik napja keresik azt a két rabot, aki szombat hajnalban szökött meg egy szigorúan őrzött New Jersey-i börtönből.

A 32 éves Otis Blunt és a 19 éves Jose Espinosa egy vastag drót és egy fémdarab segítségével ásott egy lyukat a cellából.

A két férfi szomszédos cellában volt a New Jersey-i börtönben. A rablással vádolt Otis Blunt először egy kis, 40 centiméteres lyukon átjutott az emberölés miatt vádolt, és 17 éves büntetésre váró Jose Espinosa cellájában, majd innen bújtak ki.

A két rab egy tíz méter magasságban lévő tetőre jutott ki, innen kellett leugraniuk ahhoz, hogy a szabadságot jelentő külvilágba kerüljenek.

Ahogy az 1994-es, Oscar-díjra is jelölt filmben a főszereplők, a két rab egy bikinis nőt ábrázoló poszterrel takarta el a rést még a szökésre készülve.

A két férfi párnákkal tömte ki ágyát, hogy az őröknek ne tűnjön fel, hogy nem alszanak.

"Köszönjük a börtönőrnek az eszközöket, amire szükségünk volt. Te egy igazi cimbora vagy. Kellemes ünnepeket" - ezt az üzenetet hagyták cellájukban, és a papírra egy mosolygós arcot is rajzoltak.

A helyi ügyész is elismerte, hogy rengeteg a hasonlóság A remény rabjai című filmben látható menekülés és a szombaton elkövetett szökés között.

"Talán csak annyi a különbség, hogy a filmben jobb poszterük volt" - tette hozzá Theodore Romankow.

Közben kiderült, hogy Otis Blunt korábban is megpróbált már megszökni a börtönből, de akkor áthelyezték egy másik cellába.

A hatóságok nyolcezer dolláros nyomravezetői díjat tűztek ki a két szökésben lévő rabra.

Címlapról ajánljuk
Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük, de... - Irán Európának üzent

"Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük, de..." - Irán Európának üzent

Telefonon konzultált több európai hivatali kollégájával Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter közvetlenül azután, hogy országa kedd este több száz rakétával támadta Izraelt - jelentette szerdán az iráni állami média. Izrael és Irán is fenyegetőzik azzal, hogy majd visszalő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
A nagyszabású iráni csapás után folytatódik Izrael libanoni hadművelete, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT – Híreink a közel-keleti konfliktusról szerdán

A nagyszabású iráni csapás után folytatódik Izrael libanoni hadművelete, rendkívüli ülést tart az ENSZ BT – Híreink a közel-keleti konfliktusról szerdán

Kedden Irán mintegy 180 ballisztikus rakétát lőtt ki Izraelre, miután a zsidó állam pénteken végzett az Irán-barát Hezbollah terrorszervezet vezérével, Hasszán Naszrallahhal. A csapásról szóló utasítást maga Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője adta. Izrael válaszcsapást ígért. Kedd este az izraeli Jaffában terrortámadás történt, amelyben hét izraeli életét vesztette, egy női katona súlyosan megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×