eur:
397.98
usd:
359.8
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Évtizedekig vezette meg a rendőröket a sorozatgyilkos

Több évtizedes nyomozás után fogták el az amerikai rendőrök Timothy Krajcirt, aki kilenc nő meggyilkolását ismerte el. A férfi olyan áldozatokat keresett, akiket könnyen legyűrhetett, és mindig éjszaka támadott. A nyomozók egy ideig azt hitték, hogy saját kollégáik között kell keresniük az elkövetőt.

Timothy Krajcirt 1977-ben helyezték feltételesen szabadlábra a nemi erőszak miatt rá kiszabott börtönbüntetés után, az egyik feltétel az volt, hogy iratkozzon be a Dél-Illinois-i Egyetemre.

A férfi itt pszichológiai és igazságügyi orvosszakértői tanulmányokat folytatott, ám tudását nem az igazságszolgáltatás, hanem a gyilkolás szolgálatába állította.

Ma már a rendőrök tudják, hogy Timothy Krajcir tanulmányai alatt, 1977-től 1982-ig öt nőt gyilkolt meg az egyetemtől egyórányi autóútra lévő Cape Girardeau városában.

A férfi máskor is olyan helyeken gyilkolt, amelyekhez nem volt semmi köze, és az áldozatokat sem ismerte. Könnyű célpontokat keresett, legtöbbször betört a nők lakásába, megvárta, míg az áldozat hazaér, ott pedig megerőszakolta és meggyilkolta őket. Többüket az ágyban, összekötözve és fejbe lőve találták meg.

A nyomozók úgy vélik, hogy Timothy Krajcir mindent felhasznált, amit az ujjlenyomatokról, lábnyomokról, hajmintákról és más bizonyítékokról tanult.

Noha a férfi minden gyilkosság helyszínén hagyott hátra nyomokat, azok sokáig nem voltak elegendők ahhoz, hogy a nyomára akadjanak - alapossága miatt egy időben arra gyanakodtak, hogy rendőr az elkövető.

A döntő jelentőségű DNS-bizonyítékot végül augusztusban sikerült megtalálni az Illinois állam szexuális bűnözői között számon tartott férfival szemben.

Noha a sorozatgyilkos annak idején nem tanult a DNS-alapú bizonyításról, tudatában volt annak, hogy mivel adatai szerepelnek a rendőrségi adatbázisban, előbb-utóbb egyeznek majd az adatok.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×