eur:
397.87
usd:
359.38
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Amikor a mobilra ima érkezik

Ha van ausztrál ismerőse, akkor ön is számíthat arra, hogy rövid szöveges üzenetében egy imát küld telefonjára. Erre bíztatja ugyanis híveit Melbourne anglikán érseke.

Philip Freier a vasárnapi, a melbourne-i Federation Square-en tartott istentiszteleten egy olyan imát olvasott fel a híveknek, amely kifejezetten SMS-formában íródott.

Az imát az érsek első Melbourne-ben töltött évének fordulóján mondta el a "prayer4melbourne" (ima Melbourne-ért) akció keretében.

"Senki nem vádolhatja az Anglikán Egyházat azzal, hogy maradi" - jelentette ki Philip Freier, aki internetes naplót is vezet.

Az SMS-imát egy kivetítőn is bemutatták a híveknek és az arra sétálóknak, miközben az érsek arra bíztatta őket, hogy írják be telefonjaikba és küldjék el családtagjaiknak, ismerőseiknek.

A városban töltött 12 hónapját értékelve Philip Freier elmondta: Jézus példáját követve ő is a hétköznapi emberek között járt, velük beszélt, hogy kiderítse, mi a fontos számukra.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×