eur:
397.78
usd:
359.25
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Gyászjelentéseket és temetői riportokat sugároz az új csatorna

A világ legszebb temetői, gyászjelentések, valamint nyugdíjasoknak és hozzátartozóiknak szóló tanácsok - ilyen műsorokkal várja nézőit egy januárban induló német televíziós csatorna.

A németek sok mindent láthattak már a televízióban, egy januártól sugárzó csatorna azonban megpróbál újat mutatni a nézőknek, 2008-ban ugyanis egy kegyeleti témákkal foglalkozó csatorna indul Németországban. Az Etos TV-t Wolf Tilmann Schneider a német temetkezési szövetséggel együttműködve indítja el, 10 millió eurós költségvetéssel.

"Ez nem egy haláltévé lesz, ahogy azt néhányan állítják" - emelte ki az 51 éves televíziós szakember, aki a csatornával a gyorsan öregedő német társadalmat célozza meg.

A csatorna nem mutat majd holttesteket és haldokló embereket, és temetéseken sem fog filmezni, de Wolf Tilmann Schneider úgy véli, foglalkozni kell az öregedés és a halál témájával, mert a legtöbb médium nem teszi ezt meg.

"Több mint 800 ezer ember hal meg évente Németországban, de az újságokban lévő gyászjelentésekből alig derül ki valami róluk. Ezen akarunk változtatni a rokonokkal és a temetkezési vállalkozásokkal együttműködve" - hangsúlyozta.

A csatorna televíziós nekrológokkal is jelentkezik. A hozzátartozók bizonyos összegért búcsúzhatnak el elhunyt szerettüktől a kamera előtt.

Az Etos TV a megemlékezések mellett műsort indít a világ legszebb temetőiről is. "Talán meglepő, de az idősebbek szeretnek temetőbe járni. Nemcsak a gyász miatt, hanem hogy a békét és a nyugalmat élvezzék" - fejtette ki Wolf Tilmann Schneider.

A csatorna tanácsadó műsorokat is sugároz majd, amelyben olyan témákkal foglalkoznak, mint a segélyhívó rendszerek, a nyugdíjasotthonok, a gyógyszerek, a biztosítások vagy a szervadományozás kérdése.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×